Bij Polydans kan je terecht voor kleuterdans, pre-kinderdans, kinderdans, hedendaags, klassiek ballet en hiphop.
Polydans organiseert wekelijks 58 lessen en zet hiervoor een team van 20 lesgevers in.   

De lessen lopen van 10 september 2018 tot en met 1 juni 2019.  

De lessen kleuterdans, pre-kinderdans en kinderdans worden volgens leeftijd ingedeeld.
De lessen hedendaagse dans, klassiek ballet en hiphop worden volgens niveau ingedeeld.

Meer info over het lesgeld en de start van de inschrijvingen voor volgend dansjaar vind je op de pagina inschrijven.
Polydansvoorstelling
Als onderdeel van de dansopleiding organiseert Polydans ook jaarlijks een voorstelling in Schouwburg Kortrijk.

In 2019 zijn de voorstellingen gepland op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 mei 2019.

Kledij
Voor de lessen hedendaagse dans dragen we comfortabele kledij. Een losse trainingsbroek of legging met een t-shirtje. Een extra t-shirtje of truitje met lange mouwen kan handig zijn voor de grondoefeningen. We dansen op blote voeten.

Voor de lessen hiphop dezelfde kledij met schoenen. Het mogen niet dezelfde schoenen zijn waarmee de dansers bij de dansles aankomen. Ze moeten dus altijd een extra paar schoenen meehebben.

Tijdens het dansen geen losse haren, zorg dat alles altijd mooi vast blijft.

Voor de lessen klassiek ballet dragen we een balletpak (kleur naar keuze) met roze balletkousen (met voeten). Aan de voeten roze canvas balletschoenen. De haren worden netjes opgestoken in een dotje.


Pré - Kinderdans / Kinderdans
We laten de kinderen kennismaken met beweging en dans. Meer nog dan in de prédans proberen we in de kinderdans, passen, combinaties en structuren aan te leren. We leren hen ook al de beginselen van hedendaagse dans met aandacht voor lenigheid, muzikaliteit en technische (klassieke dans) vaardigheden.
Klassiek ballet
Klassiek ballet is een zelfstandige dansvorm en tevens de basis en ondersteuning van andere dans-vormen. Uitstekend voor de technische ontwikkeling en de bewustwording van de lichaamshouding. De klassieke les bestaat uit een opwarming en technische oefeningen, zowel aan de barre als in het midden.

Gezien klassiek ballet de basis vormt voor alle dansvormen moedigen wij onze leerlingen dan ook aan om dit aanvullend te volgen op de lessen hedendaags en streetdance.
Hedendaagse dans
Hedendaagse dans is een podiumdans zonder vaststaand bewegingsvocabulaire. Het is een verzamelbegrip voor verschillende zeer individuele danstechnieken. Bij hedendaagse dans dient het lichaam als expressie- en communicatiemiddel. Het is een stijl van nu en wordt beinvloed door de inzichten, tendensen en smaak van dit moment. Makkelijk gezegd, een vorm van moderne dans, aangepast aan deze tijd.
Hiphop
Hiphop is een subcultuur die ontstond in de jaren zeventig in New York, in de achtergestelde wijk The Bronx. De hiphop cultuur omvat vier belangrijke pijlers: MCing, turntablism, graffiti en de heel specifieke dansstijl breakdance. Via deze elementen wilde men vooral een aanklacht tegen de samenleving uiten. 

Vanuit deze cultuur werden verschillende dansstijlen ontwikkeld. Omdat vele van deze stijlen oorspronkelijk op de straat ontstonden, wordt hier soms naar verwezen met de term 'streetdance'. De hiphop stijlen evalueren continu en omvatten zowel 'old skool' als nieuwe, afgeleide stijlen. Onder de noemer hiphop vallen onder andere: popping, boogaloo, locking, new jack swing, house, waacking, voguing, dancehall, (finger)tutting, krumping, 'new style', etc. Bij Polydans krijgen de leerlingen een basis van verschillende van deze stijlen.