LESSENAANBOD POLYDANS
Polydans organiseert wekelijks 57 lessen en zet hiervoor een team van 24 lesgevers in. Bij Polydans kan je terecht voor kleuterdans, pre-kinderdans, kinderdans, hedendaags, klassiek ballet en hiphop. 

De lessen kleuterdans, pre-kinderdans en kinderdans worden volgens leeftijd ingedeeld.
De lessen hedendaagse dans, klassiek ballet en hiphop worden volgens niveau ingedeeld. 
Voor volwassenen is er een aanbod klassiek en hedendaagse dans.

Het dansjaar 2021-2022 start vanaf maandag 13 september 2021 en loopt tot en met zondag 29 mei 2022.

Meer info over de start van de inschrijvingen voor volgend dansjaar vind je op de pagina inschrijven

TARIEVEN

Het lesgeld wordt berekend op jaarbasis 
(incl. verzekeringen): 
Kleuterdans & pre-kinderdans (3e kleuter en 1ste leerjaar):  € 130,00
Kinderdans, hedendaags, klassiek & hiphop: € 190,00  

Korting bij meerdere lessen
Klassiek ballet als tweede les:  €   55,00 (vergeet niet de kortingscode 003 toe te voegen)
Extra les hedendaags of hiphop: € 110,00 (wordt automatisch verrekend)

POLYDANSVOORSTELLING
Als onderdeel van de dansopleiding organiseert Polydans jaarlijks een voorstelling in Schouwburg Kortrijk

Voor het dansjaar 2021-2022 staat de voorstelling gepland op 
vrijdag 29, zaterdag 30 april en zondag 1 mei 2022.


KLEDIJ

Voor de lessen hedendaagse dans dragen we comfortabele kledij. Een losse trainingsbroek of legging met een t-shirtje. Een extra t-shirtje of truitje met lange mouwen kan handig zijn voor de grondoefeningen. We dansen op blote voeten.

Voor de lessen hiphop dezelfde kledij met schoenen. Het mogen niet dezelfde schoenen zijn waarmee de dansers bij de dansles aankomen. Ze moeten dus altijd een extra paar schoenen meehebben. Tijdens het dansen geen losse haren, zorg dat alles altijd mooi vast blijft.

Voor de lessen klassiek ballet dragen we een balletpak (kleur naar keuze) met roze balletkousen (met voeten). Aan de voeten roze canvas balletschoenen. De haren worden netjes opgestoken in een dotje. 

KLEUTERDANS EN KINDERDANS
In de lessen kleuter en pre-kinderdans laten we de kinderen kennismaken met beweging en dans.
Kleuterdans start vanaf het 3de kleuter. Pré-kinderdans 1 is voor kinderen van het 1ste leerjaar.
in de lessen kinderdans
leren we passen, combinaties en structuren aan. We leren hen ook al de beginselen van hedendaagse dans met aandacht voor lenigheid, muzikaliteit en technische (klassieke dans) vaardigheden.
KLASSIEK BALLET
Klassiek ballet is een zelfstandige dansvorm en tevens de basis en ondersteuning van andere dans-vormen. Uitstekend voor de technische ontwikkeling en de bewustwording van de lichaamshouding. De klassieke les bestaat uit een opwarming en technische oefeningen, zowel aan de barre als in het midden.

Gezien klassiek ballet de basis vormt voor alle dansvormen moedigen wij onze leerlingen dan ook aan om dit aanvullend te volgen op de lessen hedendaags en streetdance.
HEDENDAAGSE DANS
Hedendaagse dans is een podiumdans zonder vaststaand bewegingsvocabulaire. Het is een verzamelbegrip voor verschillende zeer individuele danstechnieken. Bij hedendaagse dans dient het lichaam als expressie- en communicatiemiddel. Het is een stijl van nu en wordt beinvloed door de inzichten, tendensen en smaak van dit moment. Makkelijk gezegd, een vorm van moderne dans, aangepast aan deze tijd.
HIPHOP
Hiphop is een subcultuur die ontstond in de jaren zeventig in New York, in de achtergestelde wijk The Bronx. De hiphop cultuur omvat vier belangrijke pijlers: MCing, turntablism, graffiti en de heel specifieke dansstijl breakdance. Via deze elementen wilde men vooral een aanklacht tegen de samenleving uiten. 

Vanuit deze cultuur werden verschillende dansstijlen ontwikkeld. Omdat vele van deze stijlen oorspronkelijk op de straat ontstonden, wordt hier soms naar verwezen met de term 'streetdance'. De hiphop stijlen evalueren continu en omvatten zowel 'old skool' als nieuwe, afgeleide stijlen. Onder de noemer hiphop vallen onder andere: popping, boogaloo, locking, new jack swing, house, waacking, voguing, dancehall, (finger)tutting, krumping, 'new style', etc. Bij Polydans krijgen de leerlingen een basis van verschillende van deze stijlen.