Polydans
Polydans

POLYDANS VZW

Secretariaat:
tel: 0491 56 98 78 ( NIEUW NUMMER )
email: info@polydans.be
bereikbaar van maandag t.e.m. vrijdag van 10u-12u en 14u-16u of op afspraak

Dansstudio's:

De Polydanskapel en Studio 4
Groeningeheem

Passionistenlaan 1A
8500 Kortrijk

VOLG ONS OP FACEBOOK EN INSTAGRAM

LESSENAANBOD POLYDANS

Polydans organiseert wekelijks 51 lessen gespreid over kleuterdans, pré-kinderdans, kinderdans, hedendaagse dans, klassiek ballet en hiphop.

De lessen kleuterdanspre-kinderdans en kinderdans worden volgens leeftijd ingedeeld.
De lessen hedendaagse dansklassiek ballet en hiphop worden volgens niveau ingedeeld. 

Klassiek ballet start vanaf het tweede leerjaar. Voor volwassenen is er een aanbod hedendaags , klassiek en hiphop.

De lessen starten vanaf 11 september 2023 en lopen tot en met 2 juni 2024.

Als onderdeel van de dansopleiding organiseert Polydans jaarlijks een voorstelling.

Voor het dansjaar 2023-2024 zijn de voorstellingen geplang op 25-26-27 en 28 april 2024.

KLEDIJ

Voor de lessen kinderdans en hedendaagse dans dragen we comfortabele kledij. Een losse trainingsbroek of legging met een t-shirt. Een extra t-shirt of truitje met lange mouwen kan handig zijn voor de grondoefeningen. We dansen op blote voeten. Tijdens het dansen geen losse haren, zorg dat alles altijd mooi vast blijft.

Voor de lessen hiphop dezelfde kledij met schoenen. Het mogen niet dezelfde schoenen zijn waarmee de dansers bij de dansles aankomen. Ze moeten dus altijd een extra paar schoenen meehebben.

Voor de lessen klassiek ballet dragen we een balletpak (kleur naar keuze) met roze balletkousen (met voeten). Aan de voeten roze canvas balletschoenen. De haren worden netjes opgestoken in een dotje. 

KLEUTERDANS EN KINDERDANS

In de lessen kleuter en pre-kinderdans laten we de kinderen kennismaken met beweging en dans.
Kleuterdans start vanaf het 3de kleuter. Pré-kinderdans 1 is voor kinderen van het 1ste leerjaar.
in de lessen kinderdans leren we passen, combinaties en structuren aan. We leren hen ook al de beginselen van hedendaagse dans met aandacht voor lenigheid, muzikaliteit en technische (klassieke dans) vaardigheden.

KLASSIEK BALLET

Klassiek ballet is een zelfstandige dansvorm en tevens de basis en ondersteuning van andere dans-vormen. Uitstekend voor de technische ontwikkeling en de bewustwording van de lichaamshouding. De klassieke les bestaat uit een opwarming en technische oefeningen, zowel aan de barre als in het midden.

Gezien klassiek ballet de basis vormt voor alle dansvormen moedigen wij onze leerlingen dan ook aan om dit aanvullend te volgen op de lessen hedendaags en streetdance.

HEDENDAAGSE DANS

Hedendaagse dans is een podiumdans zonder vaststaand bewegingsvocabulaire. Het is een verzamelbegrip voor verschillende zeer individuele danstechnieken. Bij hedendaagse dans dient het lichaam als expressie- en communicatiemiddel. Het is een stijl van nu en wordt beinvloed door de inzichten, tendensen en smaak van dit moment. Makkelijk gezegd, een vorm van moderne dans, aangepast aan deze tijd.

HIPHOP

Hiphop is een subcultuur die ontstond in de jaren zeventig in New York, in de achtergestelde wijk The Bronx. De hiphop cultuur omvat vier belangrijke pijlers: MCing, turntablism, graffiti en de heel specifieke dansstijl breakdance. Via deze elementen wilde men vooral een aanklacht tegen de samenleving uiten. 

Vanuit deze cultuur werden verschillende dansstijlen ontwikkeld. Omdat vele van deze stijlen oorspronkelijk op de straat ontstonden, wordt hier soms naar verwezen met de term 'streetdance'. De hiphop stijlen evalueren continu en omvatten zowel 'old skool' als nieuwe, afgeleide stijlen. Onder de noemer hiphop vallen onder andere: popping, boogaloo, locking, new jack swing, house, wacking, voguing, dancehall, tutting, krumping, 'new style', etc. Bij Polydans krijgen de leerlingen een basis van verschillende van deze stijlen.

Studio's

De Polydanskapel
Passionistenlaan 1A
8500 Kortrijk

Studio 4
Passionistenlaan 1A
8500 Kortrijk
volg ons op Facebook en Instagram

volg ons op Facebook en Instagram

© Polydans 2021